Reklāma

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 8.decembra plkst. 6.30 līdz 10.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 90 izsaukumus, no kuriem 33 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 uz glābšanas darbiem, bet 16 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 11.52 VUGD steidzās uz kādu daudzdzīvokļu māju Daugavpilī, kur jūtams sadūmojums. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,5m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 12.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 20.35 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz daudzstāvu māju Rīgā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas ceturtā stāva dzīvoklī dega dīvāns 2m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 21.44 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 20.50 saņemts izsaukums uz dzīvojamo māju Krāslavā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 15m2 platībā deg dzīvojamās mājas starpsiena un sadzīves mantas. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks un suns. Plkst. 22.38 ugunsgrēks tika likvidēts.

Reklāma

Plkst. 22.10 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā un saskaņā ar sākotnējo informāciju, no piecstāvu dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 0,5m2 platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku. Plkst. 22.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šorīt plkst. 5.47 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu māju Rīgā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas augšējā stāvā deg dzīvoklis 15m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās telpas izglāba vienu cilvēku un suni. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki. Viens cilvēks nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 7.38.

Lai pasargātu savu dzīvību un īpašumu nav nepieciešami lieli finansiālie ieguldījumi, bet gan atbildība un zināšanas, ikdienā ievērojot ugunsdrošības prasības. Tāpēc VUGD aicina parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību laikus – ievēro ugunsdrošības prasības un uzstādi dūmu detektoru, kas brīdinās par izcēlušos ugunsgrēku!

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji trīs ēku dūmvados, meža zemsedze, elektrības stabi, elektrības vadi, sadzīves mantas, veļas mašīna, durvis, vieglā automašīna, dzīvojamās mājas ārsiena, starpsiena, nojume, sēta, lapene, divas pirtis, dārza māja, saimniecības ēka un sešos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Lielajā ielā Jelgavā atbrīvoja veikalā ielidojušu putnu, bet Dundagas novada Kolkas pagastā no koka nocēla kaķi.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu