Reklāma

Šodien, 19.oktobrī, Lidl, viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem Eiropā, un būvfirma “Merks” oficiāli uzsāk Baltijā modernākā loģistikas centra būvniecību. Loģistikas centra izveidē plānots ieguldīt vairāk nekā 55 miljonus eiro.

Uzņēmums, kura mērķis ir piedāvāt patērētājiem augstas kvalitātes produktus par zemāko iespējamo cenu, gatavojas ienākšanai vietējā tirgū, sniedzot savu devumu valsts ekonomikai ar jaunām darba vietām, valsts kasē ienestiem nodokļiem un jomas konkurenci, kas varētu pozitīvi ietekmēt kopējo mazumtirdzniecības tirgu.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās Ministru prezidenta biedrs un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Latvijā Rolfs Šute un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

”Mēs esam pieņēmuši lēmumu šeit būt un piedāvāt labākās cenas Latvijas iedzīvotājiem. Patlaban esam sagatavošanās posmā, un loģistikas centrs būs “Lidl Latvija” sirds. Tas nodrošinās ātru un efektīvu preču piegādi Lidl veikalos visā Latvijā, tādējādi piedāvājot konkurētspējīgas cenas un augstu produktu kvalitāti. Centrs radīs arī vairākus simtus jaunu darba vietu, kā arī sadarbības iespējas transporta un kravu pārvadājumu uzņēmumiem, sniedzot ievērojamu ieguldījumu Latvijas ekonomikā” saka Radostins Rusevs-Peine, “Lidl Lietuva” vadītājs un projekta attīstītājs Latvijā un Igaunijā.

Reklāma

Lidl, kurš konsekventi izvēlas būvēt, nevis nomāt tirdzniecības platības, lepojas ar moderniem, ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem risinājumiem. Loģistikas centrs Ulbrokas ielā – 47 tūkst. kvadrātmetru platībā, būs viens no modernākajiem un tehnoloģiski attīstītākajiem loģistikas centriem Baltijā. Būvniecība paredz noliktavas un blakus esošās administrācijas ēkas izveidi ar atbalsta iekārtām un infrastruktūru. Celtniecība uzticēta SIA “Merks” un noslēgtā projekta līgumcena ir 42,5 miljoni eiro (neskaitot PVN), bet aptuveni 15 miljonus eiro uzņēmums plāno investēt iekārtu iegādē. Būvdarbus paredzēts sākt 2018. gada oktobra beigās, un tos iecerēts pabeigt 2020. gadā.

“Ar gandarījumu uzņemamies darbus, kas mums sniedz iespēju augt profesionāli. Lidl ir uzstādījis ļoti augstus standartus savu ēku būvniecībai – to ilgtspējas, energoefektivitātes un izmantojamo inovāciju ziņā – un šo standartu precīza izpilde būs labs izaicinājums mūsu profesionāļu komandai. Loģistikas centra būvniecību vadīs pieredzējuši “Merks” kolēģi, kuri sevi jau iepriekš pierādījuši lielu un sarežģītu projektu īstenošanā. Kopā ar sadarbības partneriem radīsim ēku, kas pilnībā atbildīs pasūtītāja nākotnes izaugsmes vajadzībām, vienlaikus sakārtojot apkārtējo vidi, lai ieguvēji būtu arī apkaimes iedzīvotāji un pilsēta,” saka SIA “Merks” valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš.

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvila Ašeradens: “Tāda pasaules līmeņa spēlētāja mazumtirdzniecības jomā kā Lidl ienākšana Latvijā ir vēl viens apliecinājums tam, ka mēs esam novērtēti un piederīgi tai pasaules daļai, kuru raksturo strauja ekonomiskā izaugsme, rosība un produktivitāte. Lidl plānotās investīcijas veicinās ne tikai iekšēju izaugsmi un veselīgu konkurenci mazumtirdzniecības jomā, bet arī stiprinās mūsu pozīcijas Baltijā attiecībā uz investīciju piesaisti.”

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs saka: “Rīga priecājas par katru jaunu uzņēmumu, kurš sāk darboties galvaspilsētā. Lidl mums ir īpaši liels ieguvums, jo topošais loģistikas centrs un vairāki veikali nozīmē lielas investīcijas ekonomikā, jaunas darbavietas iedzīvotājiem un nodokļu ieņēmumus budžetā. Turklāt jāatceras, ka tā būs papildu konkurence tirdzniecībā, kas ļaus rīdziniekiem preces iegādāties gan tuvāk dzīvesvietai, gan par zemākām cenām. Rīga ir atvērta pilsēta gan lielākiem, gan mazākiem investoriem, un mēs vienmēr esam gatavi konstruktīvai sadarbībai visu iedzīvotāju interesēs”.

Kapsulā ievietots ceremonijas viesu parakstīts manifests – īpašs vēstījums nākamajām paaudzēm, kā arī fotogrāfija ar patlaban tukšo būvlaukumu un plānotā loģistikas centra vizualizācija 2020. gadā.

Kapsulas iemūrēšanas ceremonijā piedalījās arī Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs, Rīgas pilsētas attīstības departamenta direktors Armands Krūze, Vācijas – Baltijas Tirdzniecības kameras izpilddirektors Florians Šrēders, Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētāja Jūlija Sandberga un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Andris Ozols.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu