Kadrs no video
Reklāma

Lūgums nocelt no koka vīru, kas iestrēdzis kopā ar kaķi, jautājumi par aizmirstu telefona PIN kodu vai nesaprotamu mājas darbu matemātikā, ziņojums par mašīnu ar “automātisko ieroci” (“Google” auto) – visi zina, ka ārkārtas dienestiem nedrīkst zvanīt, ja nav reālu problēmu, taču dzīvē notiek visādas dīvainas lietas.

Protams, patiesībā ārkārtas dienesti jebkurā valstī ikdienā risina sarežģītas un ļoti nopietnas problēmas. Par to var pārliecināties, kaut vai skatoties spriedzes seriālu “9.1.1.”, kas stāsta par Losandželosas ārkārtas dienestu – paramediķu, policistu, ugunsdzēsēju – darbu. Jaunajā sezonā, kas televīzijas kanālā FOX skatāms no trešdienas, 17.oktobra, daži sižeti pat neatpaliek no 70.gadu katastrofu filmām.

Pirms tam kanāls FOX ir apkopojis desmit dīvainas problēmas, par kurām iedzīvotāji ir zvanījuši ārkārtas dienestam 911.

Reklāma

Sasodītais akmens!
Reiz 911 piezvanījis saniknots lauksaimnieks, kas, īpaši neizvēloties vārdus, sūdzējies, ka pļavas vidū atrodas liels akmens. Un to sasodīto akmeni ir grūti apbraukt, sēžot zāles pļāvējā. Uz jautājumu, kāda ir kunga adrese, viņš atjautājis: “Jūs esat 911 un jūs nezināt manu sasodīto adresi? Kāda velna pēc es maksāju nodokļus?” Uz atkārtotu jautājumu viņš nošņācis: “Paskatieties “Google Earth”, jūs redzēsiet mani šeit, jo manā pļavā atrodas sasodītais akmens!” Sarunas laikā sašutušā runātāja atrašanās vieta tika fiksēta. Tā atradās ārpus konkrētā 911 centra atbildības teritorijas, tādēļ stāsta fināls nav zināms.

Kāds nozadzis sniegavīru!
Izrādās, tā gadoties bieži. Kāds sešus gadus vecais zēns zvanījis policijai un teicis, ka ir nozagts “Fredijs” – sniegavīrs. Viņa brālis atklāja, ka mazais to noskatījies no kaimiņa, kas ziņojis par nozagtu auto. Policists ieradās, lai pastāstītu, ka “Fredijs” vienkārši ir izkusis. Taču nākamajā dienā mamma, atnākot no darba, atklāja, ka virtuve ir pilna ar pusizkusušiem pārtikas produktiem, bet ledusskapī sēž “Billijs” – vēl viens sniegavīrs.

Deg! Dēēg!!! Saule aust!
Jaunietis, kas parasti no naktsmaiņas devās mājās ap diviem naktī, aizkavējās par dažām stundām. Nākdams mājās viņš zvanīja 911, sakot, ka redz ugunsgrēku. Kamēr glābēji precizēja jaunā vīrieša atrašanās vietu, viņš teica, ka uguns kļūst aizvien lielāka, lielāka un degot visa kalna virsotne. “Ak, Dievs! Pagaidiet… tā… tā ir saule,” viņš nopūtās. Un atvainojās glābējiem par iztērēto laiku, jo tik vēlu nekad nav strādājis un, dzīvojot ugunsbīstamā reģionā, vienkārši sajaucis atblāzmas.

Mājā atskanēja šāviens
Kāda sirma kundze piezvanīja uz 911 un teica, ka viņas mājā atskanējis šāviens. Izrādījās, ka viņa uzlikusi vārīties olas, aizmirsusi, bet tās eksplodējušas. “Es vienkārši gribēju viņu apskaut, tā bija tikai sirma kundze,” atzina glābējs.

Brieži nosals pēc peldes upē
Reiz 911 saņēmis zvanu no satrauktas dāmas, kas vēstījusi, ka tikko upi pie viņas mājas pārpeldējuši brieži. Kundze bažījoties, ka dzīvnieki nosals. Operators atbildējis, ka neko nevar darīt, ja briežiem patiešām ir auksti, un pārjautājis, vai tie aizskrējuši prom pēc iznākšanas krastā. Dāma atbildējusi apstiprinoši. “Nu, jā, tie ir meža dzīvnieki, un domāju, ka ar viņiem viss būs kārtībā,” atbildējis 911 operators.

Zem gultas smēķē nepazīstams vīrietis
Šim zvanam ir priekšvēsture. Kāda sieviete zvanīja bieži: kaimiņi lūkojoties, kā viņa dušojas, elfi nozaguši matus, u.t.t. Vietējiem operatoriem dāma zvanījusi pat tad, kad pārcēlusies uz citu dzīves vietu. Tiesa, nekad nav lūgusi kādu sūtīt palīgā. Reiz viņa piezvanījusi un teikusi, ka zem gultas smēķē nepazīstams vīrietis. Taču šajā reizē kundze lūgusi atsūtīt kādu policistu, tādēļ ārkārtas palīdzības zvanu centrs sazinājies ar vietējo policiju. Izrādās, zem dāmas gultas smēķējis kāds bezpajumtnieks, kas nebija spējis atvērt logu un iesprūdis.

Sadursme ar divus metrus augstu cāli
Reiz vēlā vakarā 911 piezvanīja sirms kungs un teica, ka saskrējies ar divus metrus augstu cāli un iebraucis grāvī. Operators viņam lūdza atkārtot teikto un pēc tam solīja nosūtīt palīdzību. Piebraukušais policists devās pie avarējušā auto ar alkohola testu rokās, taču brīdī, kad nokļuva mašīnas aizmugurē, sāka histēriski smieties – patiešām bija notriekts divus metrus augsts cālis – no tuvējās fermas izbēdzis emu strauss.

Zvans no viņpasaules?
Kādā vidēji lielā pilsētā ārkārtas zvanu centra operators reiz trijos naktī runājis ar kādu vecu kundzi, kura teikusi, ka nejūtas labi. Uz precizējošiem jautājumiem atbilžu nav bijis, dāma vien pateikusi adresi, savu telefona numuru un to, ka durvis ir atslēgtas. Pēc mirkļa viņa piebildusi, ka nolikšot telefonu uz mirkli un došoties uz vannas istabu. Ugunsdzēsēji, kas devušies uz norādīto adresi, pēc laiciņa pārzvanījuši un jautājuši, cikos saņemts zvans un vai patiešām nav zvanījis kāds ģimenes loceklis. Izrādās, vannas istabā patiešām bijusi nedzīva sieviete, taču… viņa bija mirusi aptuveni pirms divpadsmit stundām.

911 nav gluži tinderis
Reiz kāda dāma, vārdā Odrija Skota, piezvanīja 911 un vienā mirklī bildināja dispečeri. Ohaio dispečers piedraudēja viņu arestēt par nepamatotu izsaukumu, uz ko dāma atbildēja: “Dari tā!” Odriju patiešām arestēja, piesprieda trīs dienu cietumsodu un soda naudu. Vēlāk Skota atzina, ka zvana brīdi bija piedzērusies kā skunkss.

Divgadniece lūdz palīdzēt uzvilkt bikses
Mazajai Alijai Raienai bija tikai aptuveni divi gadi, kad viņa zvanīja 911, jo nespēja pareizi uzvilkt bikses. Par laimi, netālu no viņas mājām Grīnvilā, Dienvidkarolīnā patrulēja Marta Lona, kas devās aplūkot, kas noticis. Mazā patiesi bija sapinusies savās biksēs, taču to nebija pamanījis tā brīža “bērnauklis” – meitenītes vectēvs. Marta palīdzēja Alijai sakārtot apģērbu un izrunāja visu par aplamu neatliekamās palīdzības numuru izmantošanu. Bet vectēvs bija visnotaļ neapmierināts ar to, ka Alija pie viņa “izsaukusi policiju”.

Uz ceļa ir cūka “Volkswagen” lielumā
Nakts vidū, kad visi bāri jau ir ciet, 911 piezvanīja kāds kungs – viņš histēriskā balsī informēja, ka uz ceļa atrodas cūka. Tik liela kā “Volkswagen” auto. Uz jautājumu, cik daudz viņš ir izdzēris, kungs atbildēja, ka tam nav nozīmes. Policija norādītajā vietā atrada pieaugušu nīlzirgu, kas bija izbēdzis no vietējā dabas parka.

Ko mēs no šā visa varam mācīties? Ja vien tu neesi pavisam mazs, tad nedrīkst zvanīt ārkārtas palīdzības dienestiem (Latvijā – 112), ja vien nav iestājusies īsta krīzes situācija.

Nepalaid garām emocionālo stāstu par cilvēkiem, kuri steidz palīgā pēc tam, kad ir saņemta atbilde ir uz slaveno jautājumu: “911 klausās, kā varam palīdzēt?” Seriāls “9.1.1.” skatāms kanālā FOX trešdienās no 17.oktobra plkst. 22:00.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu