Reklāma

Mūžam dzīvi priecīgajam, nenogurdināmajam, vecākajam Latvijas hokeja veterānam Elmāram Baurim 30. septembrī apritēja 100 gadi, vēsta Latvijas Hokeja federācija un LHF veterānu komiteja, sirsnīgi sveicot Latvijas hokeja leģendu dzimšanas dienā.

Viens ievērojamākiem aizgājušā gadsimta 40. – 50. gadu uzbrucējiem – Elmārs Bauris (dzimis 1918. gada 30. septembrī, Alūksnē). Ļoti ātrs, tehnisks, bezbailīgs un ļoti rezultatīvs, saukts arī par “balerīnu” un “sporteni” savas slidošanas prasmes dēļ.

Sāka spēlēt astoņu gadu vecumā, kad, pateicoties tēvam kurpniekam, kurš no vienas hokeja un vienas daiļslidošanas slidas uzmeistaroja pirmās slidas.




Reklāma

1936. gadā Elmārs pirmo reizi aizgāja uz meistarkomandu LSB, kur arī spēlēja līdz 1940. gadam. Pēc tam pārgāja spēlēt pie Leonīda Vedēja uz Universitātes sporta komandu. No 1941. gada līdz 1944. savā dārzniecībā izveidoja slidotavu.

Pēc kara turpināja spēlēt US sports komandā līdz brīdim, kad 1946. gadā tika organizēta Rīgas Dinamo (Vēlāk Rīgas Daugava) komanda, kur arī PSRS čempionātos Elmārs Bauris nospēlēja 10 sezonas, lielākā daļā no kurām viņš bija komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Vienu sezona (1950. g) tika aizvadīta arī Maskavas Spartakā, taču slimības dēļ šis gads īsti nesanāca. Pēc tam līdz karjeras beigām 1956. gadā Elmārs Bauris bija Rīgas Daugavas uzbrukumu līderis, 1954. gada viņš bija ceturtais rezultatīvākais PSRS čempionāta hokejists.

Pēc Elmāra Baura aiziešanas no meistarkomandas, nākamajā sezonā Rīgas Daugava uz 19. gadiem izkrita no augstākās hokeja sabiedrības.

Pēc hokejista karjeras beigām turpināja darbu hokejā ar jauniešu komandām un viņa ievērojamākie audzēkņi ir Andris Bušs, Jevgēnijs Linkēvičs, Harijs Mellups, Haralds Norītis, Juris Reps, Kārlis Ronis, Edgars Rozenbergs, Ēriks Vītoliņš, Ēvalds Grabovskis u.c.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu