Reklāma

2018.gada 20.septembrī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds jaunietis par to, ka viņš izdarīja slepkavību pastiprinošos apstākļos – mantkārīgā nolūkā, ar sevišķu cietsirdību noslepkavoja sievieti, apzinoties, ka viņa ir grūtniece.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais no cietušās sievietes uzzināja, ka viņa gaida bērnu, pēc kā apsūdzētajam kļuva zināms, ka cietusī pēc bērna piedzimšanas pieprasīs no viņa uzturlīdzekļus. Tā kā apsūdzētais vīrietis nevēlējās bērnu, negribēja iesaistīties bērna audzināšanā un baidoties, ka cietusī sieviete turpmāk pieprasīs bērnam uzturlīdzekļus, nolēma noslepkavot sievieti nolūkā izvairīties no materiāliem izdevumiem. Realizējot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētais satikās ar cietušo un pārliecinājies, ka apkārt nav nevienas citas personas uzbruka sievietei, un ar līdzpaņemto nazi izdarīja vairākus dūrienus un griezienus pa sievietes ķermeni, pēc kā iestājās sievietes nāve.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 117.panta 1., 4., 9. punkta.

Apsūdzētajam šobrīd piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Reklāma

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu