Ilustratīvs foto
Reklāma

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6.septembra plkst. 6.30 līdz 7.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi, informē VUGD.

Vakar plkst. 16.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Lielvārdi, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas nāk melni dūmi un 25m2 platībā deg istaba un koridors. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 18.06 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 17.14 tika saņemts izsaukums uz Pulkveža Brieža ielu Liepājā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas otrā stāva kāpņu telpā dega sadzīves priekšmeti 2m2 platībā, kas radīja sadūmojumu. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku un kaķi, savukārt vēl viens cilvēks bija evakuējies pirms VUGD ierašanās. Plkst. 18.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 22.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, dega vieglā automašīna. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka 3m2 platībā dega vieglā automašīna, saimniecības ēkas jumts 5m2 platībā un blakus esošais atkritumu konteiners 1m2 platībā. ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 23.43 ugunsgrēks tika likvidēts.

Reklāma

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skaidas, sausā zāle, meža zemsedze, metāla caurules siltumizolācija, transformators, gulsnis, koka dobums, sodrēji ēkas dūmvadā un četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama kādam cilvēkam Engures novadā, kurš bija devies mežā sēņot, bet apmaldījies. Izmantojot skaņas signālus, ugunsdzēsēji glābēji kopā ar Valsts policijas darbiniekiem cilvēku atrada un izveda laukā no meža.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu