Kadrs no video
Reklāma

Emsis komentē pret Kļaviņu vērsto izmeklēšanu, tostarp skandālu par nopludināto informāciju.

“Es to izskaitļoju no tām ziņu drumstalām, ko es savācu medijos un presē, sekojot līdzi notikumu gaitai, un arī no dažiem labiem draugiem, kas man pastāstīja, ka tiek izņemti šādi tādi papīri no iestādēm. Tas ir vienkārši analītisks darbs,” kādreizējais premjers no Zaļo un zemnieku savienības Indulis Emsis sacīja RīgaTV 24 raidījumā “TOP5”, noliedzot pieņēmumus, ka informāciju par pret deputātu Askoldu Kļaviņu (ZZS) uzsākto kriminālprocesu viņam izpaudis ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). “Ar manu informāciju viņam nav nekāda sakara,” Emsis apliecināja.

Jau ziņots, ka Emsis telefoniski pabrīdinājis Kļaviņu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu saistībā ar Kļaviņa saņemtajām transporta kompensācijām. KNAB šo telefonsarunu noklausījies. Emsis uzskata, ka viņam bija tiesības brīdināt Kļaviņu: “Es esmu brīvs pilsonis, neesmu parakstījis nekādu dokumentu par informācijas neizplatīšanu vai ko tamlīdzīgu.”

Reklāma

Emsis gan uzskata, ka notikušais būtu jāizskata Nacionālās drošības komisijā, jo, nopludinot slepeni noklausītu sarunu medijiem, drošības iestādes ir nodevušas savu mērķi un tiesības. “Tas stāsts no valstisko interešu viedokļa ir ļoti sarežģīts. Ja šīs izziņas iestādes strādā politisko partiju interesēs, tad tās savu esamību ir iznīcinājušas, tās ir pašlikvidējušas savu domu,” viņš sacīja.

Emsis norādīja, ka, viņaprāt, šis skandāls ir kārtējais priekšvēlēšanu pasākums: “Es saprotu spēles noteikumus, esmu pats uz savas ādas izjutis, kā šī melnā, politiskā spēle tiek spēlēta. Tas ir šāviens, kas derīgs īslaicīgi, pirms vēlēšanām, jo tad tas var apšļakstīt daudzus un mazināt uzticību politiskajam spēkam.”

Viņš pieņem, ka par uzsākto izmeklēšanu atbildīga ir partija “Saskaņa”. “Tur ir uzrakstīts iesniegums no attiecīga politiskā spēka pārstāvjiem. Tie ir tiešie konkurenti, šajā gadījumā, iespējams, ir iesaistīti arī pārstāvji no pašreizējās Rīgas domes vadības,” Emsis pieļauj.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu