Kadrs no video
Reklāma

“Kad mēs no likuma izņēmām to, ka deputāts var balotēties visos piecos vēlēšanu apgabalos, un atstājām tikai vienu, tas bija labi domāts – lai nebūtu tā, ka viena lokomotīve izbrauc cauri visai Latvijai un savelk iekšā tukšos vagonus. Bet ir arī otra lieta. Tagad arvien vairāk un vairāk parādās, ka reģionos sarakstos ir reģionālie līderi un ka cilvēks balso par savējo. Rodas jautājums, vai tas vietējais ievēlētais domās valstiskā līmenī vai viņš domās, kā uztaisīt tā, lai savā reģionā ir labāk,” Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ilga Kreituse sacīja RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu”, norādot, ka pašreizējā sistēmā Saeimas vēlēšanas pārtop par reģionālajām vēlēšanām.

Kreituse norādīja, ka piemērs tam, kā tiek aizstāvētas reģionālās intereses manāms arī OIK lietā. “Šorīt, kad Ašeradena kungs bija mums izstāstījis par OIK, skatītāja jautājums bija – “Bet kāpēc jūs Tukumā neesat slēguši šādu te staciju, kura nedarbojas?” Viss ir ļoti vienkārši! Viens no Tukuma līderiem ir “Vienotībā”, un tātad šeit parādās šī vietējā, reģionālā ieinteresētība, kas var kļūt par kavēkli valstiskai attīstībai,” sacīja profesore.

Kreituse aicināja vēlētāju izvērtēt, cik spējīgi viņu reģionālie līderi būtu valstiskā līmenī: “Vēlētājam būtu jāpārdomā, vai tas vietējais pagastvecis, kas ļoti labi strādā uz vietas, redz tālāk par, piemēram, Unguru cūku fermu. Vai viņš redz arī citas problēmas par citām fermām, kas ir apkārt? Vai arī tikai, lai dabūtu to miljonu un uz vietas samaksātu vietējam ražotājam?”

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu