Kadrs no video
Reklāma

Piektdien pēcpusdienā izcēlies meža un purva ugunsgrēks Ķemeru Nacionālajā parkā netālu no Kaņiera ezera. Pēc pašreizējām ziņām uz plkst. 21.30 degšanas platība ir ap 10 (desmit) hektāriem. Uz vietas dzēšanu koordinē Valsts meža dienests, strādā vairākas Valsts ugunsdzēsības un glābšana dienesta brigādes un arī Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti, informē DAP.

Dzēšanā iesaistīts arī helikopters ar ūdens maisu, kas sniedz ievērojamu atbalstu, jo degšanas vietu ar transportu sasniegt nav iespējams.

Ugunsgrēks izcēlies netālu no tūristu iecienītās Kaņiera pilskalna takas, lūdzam pagaidām šo un arī citus dabas tūrisma objektus Kaņiera ezera apkārtnē neapmeklēt, lai neapdraudētu savu veselību un netraucētu atbildīgo dienestu darbu. Kā arī atgādinām – tā kā šī ir nacionālā parka teritorija, tad arī izmantot bezpilota lidaparātus jeb dronus šajā vietā ir aizliegts.

Video: degšanas vieta piektdien ap plkst. 17, pašlaik teritorij jau ir plašāka. Video no Latvijas armija helikoptera.

Reklāma

Karstajā un sausajā laikā mežos ir ārkārtīgi liela ugunsbīstamība, tādēļ ikvienu aicinām ievērot vislielāko piesardzību, lai nejaušas vieglprātības vai neuzmanība neizraisītu nenovēršamas sekas.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu