Reklāma

Visiem zināms, ka slepenais aģents Džeimss Bonds brauc ar Aston Martin, bet slavenā filmu varoņa Betmena automašīna Caped Crusader fanu aptaujā ir atzīta par labāko automašīnu kino, pārspējot par Aston Martin. Laika gaitā uz kino un TV ekrāniem ir parādījušās arī virkne citu automašīnu, kas kļuvušas par ikonām un kuras arī ikdienas braucējiem ir daudz pieejamākas nekā Betmena auto.

Mis Saulstariņa busiņš


2006. gada filma, kurā viena no visdīvainākajām ģimenēm kino vēsturē – Hūveri – dodas uz Kaliforniju piepildīt sapņus ar salūzušu VW hipiju busiņu jeb 1978. gada Volkswagen Station Wagon T2.

Mīlas vabolīte Herbijs

Reklāma

Filmas galvenais varonis Herbijs ir mašīna, bet ne parasta mašīna. Kad kāds mehāniķis atrod šo veco vabolīti, noputējušu kādā mašīnu tirgotavā, viņš to iegādājas, bet viņam ne prātā neienāk, ka mašīna brauc un domā pati. Gandrīz jādomā, ka 1968. gadā, kad tika uzņemta šī filma, režisori un scenārija autori jau paredzēja, ka automašīnas kļūs aizvien gudrākas un spēs domāt pašas, kā tas notiek mūsdienās. Vabolīte (Beetle) filmējusies vēl vairākās filmās, jaunākā no tām uzņemta 2005. gadā.

“Pazudušie”

Seriāls “Pazudušie” (“Lost”) vairākās sezonās ļāva sekot līdzi spraigam sižetam par lidmašīnas katastrofā izdzīvojušiem cilvēkiem, kuri nonākuši uz vientuļas salas. Acīmredzot, nemaz tik vientuļa sala tā nebija, jo kādā no sezonām uz tās parādījās VW 1968. gada busiņš, turklāt braucamā stāvoklī.

“Argo”

Ja kādam varētu šķist, ka spriedzes filmās un trilleros iederas tikai ātri luksusa klases vieglie automobiļi, tad, iespējams, vēlreiz ir vērts noskatīties Oskara balvu saņēmušo filmu “Argo” par revolūciju Irānā un ķīlnieku izglābšanu, kas tiek paveikta ar Kombi busiņu.

Dažādas aptaujas, topi un aktīvas diskusijas forumos liecina, ka automašīnas, kas parādās leģendārās filmās un TV seriālos, ir būtiska to sastāvdaļa. Tikpat izplatītas ir arī izsoles, kurās var iegādāties ne tikai oriģinālos auto, bet arī to kopijas, un gribētāju braukt ar tādu pašu auto, kāds ir iemīļotās filmas varonim, ir daudz.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu