Reklāma

Baisā noslēpuma reinkarnācija – citādi grūti nosaukt kārtējā nezināmā bojāgājušā atrašanu tumšām leģendām apvītās Djatlova pārejas rajonā Urālu kalnos. Turklāt ar grupu, kas uzgājusi līķi, arī pārtrūkuši sakari. Kas noticis, pagaidām nav zināms, bet var atsaukt atmiņā 1959. gada 23. janvāra notikumus, kas lika pamatus nelaimju sērijai.

Tālajā 1959. gada ziemā Urālu politehniskā institūta tūristu slēpotāju grupa Igora Djatlova vadībā devās pārgājienā uz Sverdlovskas apgabala ziemeļiem. Bija plānot noslēpot 350 kilometrus un uzkāpt Otortena un Oiko-Čakura kalnos.

53

Bet maršruta galamērķi nesasniedza neviens no grupas dalībniekiem. Naktī no 1. uz 2. februāri visa grupa gāja bojā tā arī nenoskaidrotos apstākļos. Eksperti secināja, ka liktenīgs bijis lēmums pārāk vēlu sākt kāpienu kalnā. Bet kriminālisti, mistiķi un zinātnieki katrs izvirzīja atšķirīgas hipotēzes par to, kas tad īstenībā notika ar jauniešiem.

Reklāma

Tūristu meklēšanas operācija sākās tikai 20. februārī. Pēc sešām meklējumu dienām glābēji atrada telti ar saplosītām sienām un divu tūristu – Jurija Dorošenko un Jurija Krivoņiščenko – ķermeņus pusotra kilometra attālumā no tās. Vīrieši bija praktiski kaili, abi ķermeņi vietām stipri apdeguši.

Meklējumus turpinot, nogāzē telts virzienā atrada vēl trīs bojāgājušos: Igoru Djatlovu, Zinu Kolmogorovu un Rustemu Slobodinu. Tika konstatēts, ka pirms nāves Slobodins guvis smagu galvas traumu, uz viņa ķermeņa bija daudz zilumu un skrambu.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu