Amanda Noksa
Reklāma

Slavenības, sportisti un pat vienkārši cilvēki bieži iekļūst juridiskās drāmās, kas risinās visu acu priekšā. Šajās peripetijās ar iedvesmu piedalās arī plašsaziņas līdzekļi, provocējot cilvēkus izlemt apsūdzētā vainas pakāpi.

Bieži vien zvērināto tiesas lēmumu ietekmē ne tikai pierādījumi un fakti, bet arī aizstāvības advokātu darbs, kuriem izdodas “melnu” padarīt par “baltu”. Par to, kā ar psiholoģijas zināšanu, intuīcijas un augsto tehnoloģiju palīdzību var izveidot ideālu aizstāvības stratēģiju, stāsta televīzijas seriāls “Dr.Buls”, kas skatāms televīzijas kanālā “FOX”.

Taču tā notiek ne tikai filmās. Lūk, septiņi attaisnojoši tiesu spriedumi, kas pamatīgi šokēja sabiedrību un par kuru atbilstību reālajiem notikumiem cilvēki šaubās joprojām.

1993 – Lorēna Bobita: vīrieši joprojām instinktīvi sakrusto kājas
Lorena-Bobbitt

Reklāma

Ekvadorā dzimušajai manikīrei Lorēnai Bobitai bija grūti pārciest vīra Džona fizisko un emocionālo vardarbību. Reiz, kad piedzēries vīrs uzbruka, Lorēna ar lielu gaļas nazi nogrieza viņa dzimumlocekli. Sieviete aizbēga, taču pēc laiciņa attapās un piezvanīja palīdzības dienestiem. Pēc deviņām stundām ārstiem izdevās atjaunot nogriezto locekli.

Pāris stājās tiesas priekšā par vardarbību vienam pret otru, un abi tika attaisnoti. Lorēna tādēļ, ka viņu esot pārņēmis “īslaicīgs ārprāts” un pēctraumatiskā stresa sindroms, Džons – pierādījumu trūkuma dēļ. Pēc dažiem gadiem Bobiti izšķīrās. Džons izmēģināja veiksmi pornofilmās, un vēl dažas reizes saskārās ar likumsargiem vardarbības dēļ. Lorēna pēc vairāk nekā 20 gadiem atklāja, ka nožēlo nodarīto, taču ir gandarīta par iespēju pilnībā mainīt dzīvi. Viņa strādā nekustamo īpašumu jomā un palīdz citiem vardarbības upuriem.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu